8/10/2011

wordless wednesday ^^



~ Sekian~

Thank you madam.. Opsss

Assalamualaikum...

Terlajak perahu boleh diundur , terlajak kereta boleh diundur . terlajak kapal terbang ..
.no reverse.. haha..

sebenarnya apa yang aku nak sampaikan tak dak kena mengena pon kereta boleh undur k , kapal terbang tak boleh undur k .. aku just nak kongsi ngan korang tentang tajuk kat atas tu..

Pendekkan cerita , petang tadi aku ada appoinment kat  hospital Seberang Jaya  ..  Aku sakit apa , tu korang tak pyah tahu  laa . Kat sana memang ramai berduyun - duyun daa dah macam semut je aku tengok .  Elok la time tu dalam pukul 2 ptg .

Then aku terus gi tempat yang dituju . Bab - bab menunggu ni  yang leceh cikit   , seperti biasa sampai kat counter letak  buku kuning tu and tunggu sehingga nama dipanggil .  Lepas tu baru laa dapat no . giliran . Naik bosan aku tunggu lama - lama.. Nasib baik time tu ada tv , tak la boring sangat.

Akhirnya no aku dipanggil . Alhamdulliah syukur . kira - kiranya boleh balik awal cikit. Aku  terus arr masuk bilik tu , Buka jer pintu subahanallah hensemnya ,  Ya Allah , tebalkanlah iman di hatiku .. uwwarrrrr doktor ensem nak rawat aku .. jeng ! jeng ! jeng !

Apa yang dia pesan aku angguk jer.. Sepatah dia tnya sepatah aku jawab.. hehe..
mulut pon dah jadi berat daa..

Then . part ni yang aku tak boleh lupa . malu - malu .....arrrgggghh malu . tak tahu dah muka ni nak letak kat mana ... blushing2... Sebelum aku nak keluar , spontan keluar dari  mulut aku ===============

               '' Thank You MADAM ''

Oppsss.. tersasul pulak . Dah la aku cakap kuat time tu .  Doktor tu boleh gelak kat aku ..  Hai apalah nasib . Time sleep pon  sampai aku lupa nak  mintak laa ..

Moral story : jangan berangan . ni sebab aku teringat kat kelas la nii...

Apa- apa pon thanks sebab sudi jenguk blog ni dan sudi komen blog ni walaupon aku  melalut apalah  kat korang . Esok - esok datang lagi nah...

~ SEKIAN~

8/08/2011

menu berbuka puasa hari ni sedap oOOoo

Assalamualaikum..

hari ni aku berbuka puasa bersama diya kelembai aka diya lolipop ..haha panjang bebenor nama member baik aku ni.. Nak tahu kita owg makan apa ari ni ?? .. Jeng ! jeng ! jeng!
makaroni n bergedel ler...

Jangan main - main,  kita owg masak tahu...  Bersusah payah kita owg pergi kedai.. Kedai dah la jauh..
Jalan kaki plak tuu.. lagi - lagi bulan puasa ni.. Aduh ..agak penat sikit la..

Semalam kita owg plan nak masak makaroni jer alih - alih tak jadi coz petang tu masing - masing ada hal. so kita owg decide masak ari ni.. Alhamdulliah menjadi juga . Then , takde plan pon nak buat bergedel ,
disebabkan kak nora ( hehe kak nora ) tiba - tiba teringin plak nak makan bergedel.. ni sebab aku gi singgah jap blog kak nora .

ni bergedel yang kami buat..
menjadi tak??


kalau korang nak tahu bahan - bahan dia korang boleh search kat En .Goggle . atau lebih mudah lagi korang pergi jer blog diya lolipop atau gi jer blog kak nora . okey..

menu kedua ..
makaroni..
nyum - nyum.. sedapkan...
okey... setakat ni je lah..

opps ..lupa plak.. terima kasih kerana sudi membaca entry untuk kali ni... yer..

nah ambik cucur makaroni sorang sikit.. coz sudi baca blog ni..

p/s : hehe... esok nak buat cucur makaroni lah untuk juadah buka puasa..

~SEKIAN ~

8/07/2011

cubaan pertama membuat doodle menggunakan microsoft excel .

Assalamualaikum...

Agak - agak korang doddle aku ni menjadi tak??
ni 1st time aku try buat benda ni..
Taadddaaaaa...!!!
tengok arr...



comel tak doodle ni..macam tuan dia tak ?? hahaha..
aku rasakan  banyak benda lagi yang aku kena belajar...
tapi takpe slow - slow , .lama  - lama boleh la tu..

petang tadi an aku blogwalking kat satu blog ni  nurdani
dari sini la aku buat doodle ni... dia ajar cara step by step buat doodle menggunakan excel.
korang try la buat satu doodle yang cute meut ni plak..
mana tahu korang punya doodle lagi cute dari aku kan.

lepas ni , aku nak try plak buat doodle mengunakan photoscape plak...
haha tak sabar.. Apa - apa pun thanks sebab sudi  baca blog ni dan sudi
komen blog ni.. Esok datang la lagi nah...




p/s : hahaha..korang la hantu blog tuu..
        jgan marah nah..bulan puasa tak boleh marah - marah..


~ SEKIAN ~

8/06/2011

Jom terjah..

Assalamualaikum...

Kali ni entry  khas untuk najwa latif .. Ala penyanyi yang  terkenal dengan lagu CINTA MUKA BUKU.
Time aku blogwalking , terguling - guling , tergolek - golek , aku terjumpa blog najwalatif .



adek najwa latif jgn marah nah.. saya just kongsi mengenai anda,,,


video




p/s : happy blogwalking

~SEKIAN~

8/05/2011

Renungan..

Assalamualaikum




Ali       : Awak puasa ??
Minah : Yela....
Ali       :  Kenapa awak puasa ??
Minah : Bodohnya awak ni , kan ALLAH suruh puasa , saya puasa laa..
Ali       : Kenapa tak tutup aurat ??
Minah : Eh , suka hati sayalah hak masing - masing ...
Ali       : Eh kan ALLAH suruh tutup aurat..
Minah : .... ^^^##. ( blushing )




p/s : Janganlah menjadi hamba kepada puasa semata - mata , tetapi jadilah hamba kepada Allah S.W.T 
         Semoga kita terpilih menjadi salah seorang hamba yang mendapat hidayah di bulan tarbiah yang 
         penuh berkat dan rahmat .




~SEKIAN~

8/04/2011

Berbuka puasa





semalam aku berbuka puasa ramai - ramai di Dewan Millenium . Kali ni merupakan kali terakhir kita owg berbuka sama - sama .. tahun depan tak dapat dah.
apa-apa pun memang best .. happening sangat.. 

aku datang kat sana bkan untuk makan ja.. tapi kita owg tolong jgak handle majlis berbuka puasa ni.. alah  tolong buat persiapan untuk berbuka , macam kenduri kahwin tuu / rewang...


                                 

sementara menunggu  berbuka tu , kitaowg kena tunggu tetamu  terhomat ni dulu
                                                                    v 
                                                                    v
                                                                    v
                                                                    v
                                                                    v

                                    


aaaa...lepas tu baru boleh  buka puasa sama - sama..

sedapkan..nyum

\


p/s; sebenarnya aku  ada video nak tunjuk kat korang tapi disebabkan  line lembab malas aih aku nak tunggu/upload  ,n entry kali ni aku kurang idea laa..la..la.. gambar yang lebih kan ..besar pulak tuu . tapi aku tetap nak post sesuatu.. maybe otak jadi beku kot  maklumlamlah  dah lama sangat sangat tak update .

Salam ramadhan , peace no war..


~sEKIAN~

7/21/2011

Bedak Sejuk -@__@

Assalamualaikum...

Bedak Sejuk ?? hurmm..
tiba - tiba aku nak share ngan korang tentang bedak sejuk ni.
nak tahu kenapa ..
coz bila malam jer aku tengok member aku ni tempek muka ngan bedak sejuk
penuh satu muka...hehehe..
nak tahu sapa???
jeng ! jeng ! jeng! mana boleh gi tau kat korang..
biasa arr perempuan nak jaga kulit muka..
kadang - kadang aku pon pakai jgak bedak sejuk ni bila time naik jerawat ..

kalau korang nak tahu , mak aku pandai tau buat bedak sejuk ni..
tak susah mana pon buat bedak sejuk ni..

bedak sejuk ni pon ada kebaikan nya jugak tau antaranya :

  1. melicinkan kulit muka
  2. memberi kesegaran pada muka
  3. menanggalkan sel kulit mati
  4. membantu menyejukkan kulit
  5. mengurangkan pengeluaran minyak  pada kulit.


nah ambik bedak sejuk ni..

~SEKIAN~

1st Wordless Wednesday

Assalamualaikum..

Ni first time aku guna WW ( wordness wednesday )
Aku pon tak paham sgt WW ni.
tpi aku nak try gak wordness wednesday..
macam best jer.. tak perlu taip banyak2..
aku tgk ramai blogger post tentang WW
so aku nak share jgak ..






~ SEKIAN ~