7/21/2011

Bedak Sejuk -@__@

Assalamualaikum...

Bedak Sejuk ?? hurmm..
tiba - tiba aku nak share ngan korang tentang bedak sejuk ni.
nak tahu kenapa ..
coz bila malam jer aku tengok member aku ni tempek muka ngan bedak sejuk
penuh satu muka...hehehe..
nak tahu sapa???
jeng ! jeng ! jeng! mana boleh gi tau kat korang..
biasa arr perempuan nak jaga kulit muka..
kadang - kadang aku pon pakai jgak bedak sejuk ni bila time naik jerawat ..

kalau korang nak tahu , mak aku pandai tau buat bedak sejuk ni..
tak susah mana pon buat bedak sejuk ni..

bedak sejuk ni pon ada kebaikan nya jugak tau antaranya :

  1. melicinkan kulit muka
  2. memberi kesegaran pada muka
  3. menanggalkan sel kulit mati
  4. membantu menyejukkan kulit
  5. mengurangkan pengeluaran minyak  pada kulit.


nah ambik bedak sejuk ni..

~SEKIAN~

7 comments:

siti nur'syamila said...

hikhik...farh maai kit bdk 2 hahahah....

farah wahida said...

ambik arr...tak ckup sok aku bawa dri umah..haha

Diya Lolipop said...

amboi2 perli aku pkai bdak sjuk siap ko...tgu..tgu...aku cter pzal ko kat blog aku ehehehehehehehe

farah wahida said...

diya...mana ada perli...eish terrasa lah plak dah

Shamsuddin Amin said...

ak pun biase gune klo kat kg la...
cuz emak ak suke buat bedak sejuk...
homemade punye...
best la pakai... sejuk je... LoL

syrupmasin said...

bedak sejuk tuh :D

farah wahida said...

shamsudin amin: yeke mak ko suka pakai..ermm betul2 mmg sejuk pon..
kadang2 ada rasa berangin jgak..
syrudmasin: @_#..